Ograde

Ograde

Sve vrste balkona i lođa moraju imati bezbedne ograde propisne stabilnosti i visine. Za objekte spratnosti do sedmog sprata, ta visina je 110 cm, a za više spratove, 130 cm.

Razmak između rešetki mora da bude manji od 12 cm, tj. uži od dečje glavice.

Da bi se ovakve zakonitosti poštovale LKV CENTAR nudi drvene ograde, koje su ujedno praktične, lepe, raznovrsne i potpuno prirodne.

U zavisnosti od vrste ograde, zavisiće i način opremanja i korišćenja terase. Vodite računa da transparentne, metalne ili zastakljene – otvaraju pogled prolaznika na Vaš intimni prostor.

Naravno, drvene ograde se mogu koristiti i u eksterijeru. Kao pregrade, ograđivanje prostora ili bilo koju drugu namenu gde drvo svojom toplinom može da uokviri prostor, a da pri tom ne odudara od prirode.

 

Ostali članci u rubrici: « Terase Kafići »

O nama

    LKV CENTAR iz Beograda je specijalizovana kompanija za projektovanje, proizvodnju i montažu drvenih konstrukcija.

    Sistem projektovanja u drvetu je osmišljen putem Lakih Krovnih Vezača. To je industrijalizovani sistem za prefabrikovanu gradnju drvenih krovnih struktura po strogo kontrolisanoj i zaštićenoj tehnologiji. Zasnovan je na upotrebi specijalnog spojnog sredstva – metalnog LKV-C konektera. Primenjuju se pri gradnji krovova objekata u izgradnji i u nadgradnji objekata sa dotrajalim krovnim pokrivačem, pri pretvaranju ravnih krovova u kose krovove, kod javnih i stambenih objekata, industrijskih, poslovnih i proizvodnih objekata, magacina, sportskih objekata...

Opširnije...

Naša misija

    Davno, u doba kada je najstariji čovekov predak napustio pećinu kao svoje prirodno sklonište i sačinio prvu strehu od granja i lišća, započinje jedan dugi proces koji nikada neće biti okončan – veština gradnje čovekovog krova nad glavom.

   Krov istinski predstavlja prvu konstrukciju koju je čovek osmislio i izveo.

   Drvo, taj ponekad zaboravljen, ali nikada napušten građevinski materijal, služio je i danas služi za realizaciju čovekovih graditeljskih ostvarenja, koja su odražavala vreme u kome nastaju, klimatske uslove, raspoloživu tehniku, nivo obrazovanja čoveka, njegov intelektualni, socijalni i religiozni status...

Opširnije...