Nadstrešnice

LKV Nadstrešnice

Nadstrešnice prvenstveno imaju zadatak da zaštite od atmosferskih uticaja: kiše, vetra, sunca, snega... One štite kako nas, tako i sam objekat.

Najstarije kuće do čijih nacrta i obrisa možemo da dođemo, nisu imale nadstrešnice. Krov je počinjao u ravni sa spoljnim zidovima.

Nadstrešnice se tek javljaju u 19. veku i od tada su se razvijale u različitim pravcima, kreirajući zanimljive oblike i forme uz objekte.

LKV CENTAR Vam pruža različita rešenja za formiranje nadstrešnica u Vašem okruženju. Tim arhitekata Vam je na raspolaganju, da sasluša Vaše želje i iznese svoje predloge.

 

Ostali članci u rubrici: « Kafići Garaže »

O nama

    LKV CENTAR iz Beograda je specijalizovana kompanija za projektovanje, proizvodnju i montažu drvenih konstrukcija.

    Sistem projektovanja u drvetu je osmišljen putem Lakih Krovnih Vezača. To je industrijalizovani sistem za prefabrikovanu gradnju drvenih krovnih struktura po strogo kontrolisanoj i zaštićenoj tehnologiji. Zasnovan je na upotrebi specijalnog spojnog sredstva – metalnog LKV-C konektera. Primenjuju se pri gradnji krovova objekata u izgradnji i u nadgradnji objekata sa dotrajalim krovnim pokrivačem, pri pretvaranju ravnih krovova u kose krovove, kod javnih i stambenih objekata, industrijskih, poslovnih i proizvodnih objekata, magacina, sportskih objekata...

Opširnije...

Naša misija

    Davno, u doba kada je najstariji čovekov predak napustio pećinu kao svoje prirodno sklonište i sačinio prvu strehu od granja i lišća, započinje jedan dugi proces koji nikada neće biti okončan – veština gradnje čovekovog krova nad glavom.

   Krov istinski predstavlja prvu konstrukciju koju je čovek osmislio i izveo.

   Drvo, taj ponekad zaboravljen, ali nikada napušten građevinski materijal, služio je i danas služi za realizaciju čovekovih graditeljskih ostvarenja, koja su odražavala vreme u kome nastaju, klimatske uslove, raspoloživu tehniku, nivo obrazovanja čoveka, njegov intelektualni, socijalni i religiozni status...

Opširnije...