Poslovni i stambeni objekti

POSLOVNI, JAVNI I STAMBENI OBJEKTI U LEPLJENOM LAMELIRANOM DRVETU

Primeri poslovnih, javnih i stambenih objekata izvedenih u tehnologiji Lepljenog Lameliranog Drveta.

STAMBENE ZGRADE U GAJEVOJ ULICI I U JUŽNOM BULEVARU, U BEOGRADU

Novoizgrađeni objekti u starijem gradskom jezgru, gde je prostor dobijen uklanjanjem starih i niskih objekata, je već duži niz godina trend u Beogradu. Novi objekti doprinose gušćoj naseljenosti i formiranju stambenog i poslovnog prostora koji je postao neophodan. Ekskluzivnost poslednjih etaža, koje su najčešće penthausi postiže se primenom LLD konstrukcije.

LAZAREVAC - NATKRIVANJE ATRIJUMA

Natkrivanje unutrašnjeg dvorišta stambeno-poslovnog objekta u Lazarevcu, samo je jedan od primera primene lučnih LLD nosača u eksterijeru. Zahtev investitora da se prostor skrivenog dvorišta unutar zidova višespratnice aktivira i poveže sa komercijalnim i uslužnim sadržajima u prizemlju, uspešno je ostvaren postavljanjem nastrešice od LLD nosača iznad pomenutog dvorišta. Atrijumski deo objekta je u sintezi sa vidnom drvenom LLD konstrukcijom stvorio prijatan ambijent koji korisnicima ovog prostora pruža osećaj sigurnosti i mira unutar natkrivene bašte restorana.

KOCIĆ - LLD PERGOLA

Nadograđivanje starih višespratnica u Beogradu, jedno je od mogućih rešenja problema nedostatka stambenog prostora u užem centru grada. Međutim, problem koji se u tom slučaju javlja jeste narušavanje utvrđene linije uličnog fronta, koji se može rešiti smicanjem vertikalnih elmenata-zidova i stvaranjem polu-otvorenih prostora. Primenom LLD konstrukcije, kombinacijom vertikalnih i horizontalnih elemenata, dobijaju se luksuzni prostori, bašte, terase sa pogledom na centralno gradsko tkivo.

GRADSKO KUPATILO - TERME, VIMINACIJUM, POŽAREVAC

Terme, gradsko kupatilo, je obeležje visokog nivoa standarda žitelja ove rimske metropole. Zaštitini objekat nad arhitektonskim ostacima ovog objekta, još nedovoljno istraženim, koncipiran je, iz uslova podužne dogradnje. Šatorastu konstrukciju čini sistem trozglobnih lukova raspona 32.00 m, koji stoje na me|usobnom rastojanju od 5.0 m. krovni pokrivač, ujedno i segment fasadne konstrukcije je delimično transparentna tenda vitopernog oblika.

VIDIKOVAC NA KUSJAKU

Prof. Kujundžić je 1978. godine projektovao konstrukciju Vidikovca u Lepljenom Lameliranom Drvetu. Objekat je stradao u požaru 2004. godine, pa se pristupilo sanaciji. Kompletna rekonstrukcija Vidikovca urađena je prema prvobitnom projektu koji je izradio Energoprojekt, iz Beograda. Radove je izvodio LKV CENTAR.

STAMBENO POSLOVNI OBJEKAT U NIŠU

Usavršavanje sistema je doprinelo razvoju različitih formi i projektovanju i izvođenju veoma smelih oblika. Od kombinacija svih mogućih osnovnih elemenata sistema nastali su mnogi atipični krovovi i stambena potkrovlja koji znatno doprinose celokupnoj slici objekta i napređ|uju ga u estetskom smislu.

DOM KULTURE U OBRENOVCU

Projektom je predviđeno da se u velikoj dvorani Doma kulture i sportova odvijaju aktivnosti iz oblasti fizičke kulture i sporta, da deo dvorane, koji služi kao scenski prostor u okviru pozorišta, može da se pretvori u dodatno gledalište za velike sportske priredbe ili za total-teatar, odnosno modne revije ili koncerte i druge scenske priredbe.

EKOLOŠKI DOM "ČAČALICA" U POŽAREVCU

Inicijativa za početak postupka projektovanja i građenja ovog objekta pripada članovima Ekološkog društva iz Požarevca, koji su osetili potrebu za formiranjem jednog multidisciplinarnog centra, čija je zajednička funkcija zaštita čovekove okoline.

Ideja je da se u jednom centru okupe sve strukture koje mogu pozitivno da utiču na preko potrebno vaspitavanje na polju ekologije, a zatim i na preuzimanju konkretnih zadataka u realizaciji ideja zaštita i očuvanja prirode i čovekove okoline.

Predviđeno je okupljanje i obrazovanje omladine, rad odgovarajućih sekcija mladih, organizacija izložbi, predavanja o potrebi bavljenja prirodom i okolinom. Paralelno sa tim se predviđa okupljanje stručnog i naučnog kadra kroz rad u udruženjima i sekcijama.

POSLOVNI OBJEKAT KOMPANIJE GRAĐEVINAR U RATINI KOD KRALJEVA

Uspešno građevinsko preduzeće Građevinar iz Kraljeva, posle decenije rada odlučilo je da za svoje potrebe napravi poslovni objekat u Ratini i oplemeni ga atraktivnom konstrukcijom u Lepljenom Lameliranom Drvetu.

 

O nama

    LKV CENTAR iz Beograda je specijalizovana kompanija za projektovanje, proizvodnju i montažu drvenih konstrukcija.

    Sistem projektovanja u drvetu je osmišljen putem Lakih Krovnih Vezača. To je industrijalizovani sistem za prefabrikovanu gradnju drvenih krovnih struktura po strogo kontrolisanoj i zaštićenoj tehnologiji. Zasnovan je na upotrebi specijalnog spojnog sredstva – metalnog LKV-C konektera. Primenjuju se pri gradnji krovova objekata u izgradnji i u nadgradnji objekata sa dotrajalim krovnim pokrivačem, pri pretvaranju ravnih krovova u kose krovove, kod javnih i stambenih objekata, industrijskih, poslovnih i proizvodnih objekata, magacina, sportskih objekata...

Opširnije...

Naša misija

    Davno, u doba kada je najstariji čovekov predak napustio pećinu kao svoje prirodno sklonište i sačinio prvu strehu od granja i lišća, započinje jedan dugi proces koji nikada neće biti okončan – veština gradnje čovekovog krova nad glavom.

   Krov istinski predstavlja prvu konstrukciju koju je čovek osmislio i izveo.

   Drvo, taj ponekad zaboravljen, ali nikada napušten građevinski materijal, služio je i danas služi za realizaciju čovekovih graditeljskih ostvarenja, koja su odražavala vreme u kome nastaju, klimatske uslove, raspoloživu tehniku, nivo obrazovanja čoveka, njegov intelektualni, socijalni i religiozni status...

Opširnije...