Licence i nagrade

LICENCE I NAGRADE

Brojni objekti koji su podignuti su dokaz da danas raspolažemo vrhunskom svetskom tehnologijom i kadrom koji može da se uhvati u koštac i sa najvećim problemima koje konstrukcije u drvetu mogu da postave.

Veliki broj objekata poljoprivredne arhitekture, sportskih objekata, hotela i javnih objekata skrenuo je pažnju stručne javnosti na velikim sajmovima naše arhitekture kakvi su, na primer, Borbina nagrada za arhitekturu i salon arhitekture.

Objekti u drvetu privlače pažnju svojim estetskim, funkcionalnim i ekonomskim kvalitetima. Lepljeno Lamelirano Drvo, koje isporučuje LKV CENTAR je strogo kontrolisan industrijski proizvod standardnog kvaliteta, koji je potvrđen licencom "OTTO-GRAF" Instituta za ispitivanje drvenih konstrukcija iz Štutgarta.

Slika 01

 

Ostali članci u rubrici: « LLD na prostoru bivše SFRJ

O nama

    LKV CENTAR iz Beograda je specijalizovana kompanija za projektovanje, proizvodnju i montažu drvenih konstrukcija.

    Sistem projektovanja u drvetu je osmišljen putem Lakih Krovnih Vezača. To je industrijalizovani sistem za prefabrikovanu gradnju drvenih krovnih struktura po strogo kontrolisanoj i zaštićenoj tehnologiji. Zasnovan je na upotrebi specijalnog spojnog sredstva – metalnog LKV-C konektera. Primenjuju se pri gradnji krovova objekata u izgradnji i u nadgradnji objekata sa dotrajalim krovnim pokrivačem, pri pretvaranju ravnih krovova u kose krovove, kod javnih i stambenih objekata, industrijskih, poslovnih i proizvodnih objekata, magacina, sportskih objekata...

Opširnije...

Naša misija

    Davno, u doba kada je najstariji čovekov predak napustio pećinu kao svoje prirodno sklonište i sačinio prvu strehu od granja i lišća, započinje jedan dugi proces koji nikada neće biti okončan – veština gradnje čovekovog krova nad glavom.

   Krov istinski predstavlja prvu konstrukciju koju je čovek osmislio i izveo.

   Drvo, taj ponekad zaboravljen, ali nikada napušten građevinski materijal, služio je i danas služi za realizaciju čovekovih graditeljskih ostvarenja, koja su odražavala vreme u kome nastaju, klimatske uslove, raspoloživu tehniku, nivo obrazovanja čoveka, njegov intelektualni, socijalni i religiozni status...

Opširnije...