Lamperija, zidne i fasadne drvene obloge

LKV lamperija, drvene zidne i fasadne obloge

Lamperija, drvene zidne i fasadne obloge utopljavaju Vaš prostor i okruženje. Ovakva vrsta oblačganja zidova i fasada veoma utiče na sveukupni dojam enterijera i eksterijera.

Danas kada se sve više okrećemo prirodi i ekologiji, ovakva vrsta obloga ima sve veću primenu. Doživite prirodu u Vašoj kući i na Vašoj fasadi.

Svi elementi su izrađeni od kvalitetnih vrsta drveta vrhunske klase (jela, bor i smrča). Lamperija je nastavljana dužinski pri čemu su odstranjeni svi čvorovi. Širina lamperije je 80 mm a debljina može biti 15 mm i 18 mm 

Lamperija je, poput brodskog poda, najzdraviji izbor, posebno za dečje sobe. Osim toga, ugradnja i održavanje lamperije je jednostavna, brza, a jednom kada je urađeno, trajaće godinama.

Fasada obložena drvenim oblogama, naročito poslednjih godina u gradskim prostorima doživljava nesvakidašnju ekspanziju. Napokon se završila era hladne i oku nepristupačne gradnje velihih betonskih i staklenih površina, a prešlo se na oblaganje toplijim, prijatnijim i prirodnijim materijalima.

 

Ostali članci u rubrici: « Decking podne obloge

O nama

    LKV CENTAR iz Beograda je specijalizovana kompanija za projektovanje, proizvodnju i montažu drvenih konstrukcija.

    Sistem projektovanja u drvetu je osmišljen putem Lakih Krovnih Vezača. To je industrijalizovani sistem za prefabrikovanu gradnju drvenih krovnih struktura po strogo kontrolisanoj i zaštićenoj tehnologiji. Zasnovan je na upotrebi specijalnog spojnog sredstva – metalnog LKV-C konektera. Primenjuju se pri gradnji krovova objekata u izgradnji i u nadgradnji objekata sa dotrajalim krovnim pokrivačem, pri pretvaranju ravnih krovova u kose krovove, kod javnih i stambenih objekata, industrijskih, poslovnih i proizvodnih objekata, magacina, sportskih objekata...

Opširnije...

Naša misija

    Davno, u doba kada je najstariji čovekov predak napustio pećinu kao svoje prirodno sklonište i sačinio prvu strehu od granja i lišća, započinje jedan dugi proces koji nikada neće biti okončan – veština gradnje čovekovog krova nad glavom.

   Krov istinski predstavlja prvu konstrukciju koju je čovek osmislio i izveo.

   Drvo, taj ponekad zaboravljen, ali nikada napušten građevinski materijal, služio je i danas služi za realizaciju čovekovih graditeljskih ostvarenja, koja su odražavala vreme u kome nastaju, klimatske uslove, raspoloživu tehniku, nivo obrazovanja čoveka, njegov intelektualni, socijalni i religiozni status...

Opširnije...