Brodski pod

Brodski pod

Brodski pod je podna obloga od hrastovog drveta. Zadovoljava specifične zahteve korisnika. Karakterišu ga veće dužine i širine nego kod klasičnog parketa koji je uobičajen u našim stanovima i radnim prostorijama. Ovakva vrsta podnih obloga, većih dimenzija daje prostoru elegantnost i mogućnost opremanja enterijera modernim ili rustičnim nameštajem.

Polaganjem podova unosimo u naše domove jedan od najlepših delova prirode – drvo. Pored navedenih karakteristika, lepih boja i živih tekstura brodski pod postaje sve češći izbor kupaca.

Drvo je zdravo, pouzdano, a pre svega, lepo. Lepota je u njegovoj prirodnosti. Zato je svaki komad specifičan i ima svoju boju i teksturu. Drvo je jedini obnovljivi građevinski materijal u prirodi i zato unošenjem njega u naše stambene i radne prostore, unosimo dah prirode u naše živote.

Brodski pod se proizvodi od punog hrastovog drveta. Većih dimenzija je od svakog  parketa. Kao završnu obradu  preporučujemo uljanje uljima na ekološkoj bazi, bez štetnih materija i alergena. Na ovaj način u Vaš prostor unosite najzdraviju vrstu podnih obloga, a Vaš život kvalitetno unapređujete.

Brodski pod predstavlja savremenu podnu oblogu, ali i svevremenu. On ne služi za puko pokrivanje golog poda, već doprinosi estetici i kvalitetu prostora u koji se postavlja. Naravno, pri tome ispunjava i osnovne zahteve funkcionalnosti: smanjenje habanja usled konstantnih pritisaka i korišćenja, mokre obuće, prljanja, premeštanja nameštaja. Ako šare i spojeve brodskog poda usmerite ka izvoru svetlosti dobićete utisak veće prostranosti prostorije.

Brodski pod takođe predstavlja najzdraviju vrstu podnih obloga. Daske su izrađene do najsitnijih detalja, tako da se svi žlebovi savršeno uklapaju jedan u drugi po strogo utvrđenim standardima. Ugradnja je brza i jednostavna. Postavlja se lepljenjem na podlogu i time je ugradnja završena. Uklonjen je problem velike prašine, hoblovanja i brušenja, što nije mala stavka u današnjem trendu bržeg i jednostavnijeg življenja.

Karakteristike:

  • dužina 600 do 2000mm
  • širina 120, 140 i 160mm
  • debljina 14 i 20mm

 

O nama

    LKV CENTAR iz Beograda je specijalizovana kompanija za projektovanje, proizvodnju i montažu drvenih konstrukcija.

    Sistem projektovanja u drvetu je osmišljen putem Lakih Krovnih Vezača. To je industrijalizovani sistem za prefabrikovanu gradnju drvenih krovnih struktura po strogo kontrolisanoj i zaštićenoj tehnologiji. Zasnovan je na upotrebi specijalnog spojnog sredstva – metalnog LKV-C konektera. Primenjuju se pri gradnji krovova objekata u izgradnji i u nadgradnji objekata sa dotrajalim krovnim pokrivačem, pri pretvaranju ravnih krovova u kose krovove, kod javnih i stambenih objekata, industrijskih, poslovnih i proizvodnih objekata, magacina, sportskih objekata...

Opširnije...

Naša misija

    Davno, u doba kada je najstariji čovekov predak napustio pećinu kao svoje prirodno sklonište i sačinio prvu strehu od granja i lišća, započinje jedan dugi proces koji nikada neće biti okončan – veština gradnje čovekovog krova nad glavom.

   Krov istinski predstavlja prvu konstrukciju koju je čovek osmislio i izveo.

   Drvo, taj ponekad zaboravljen, ali nikada napušten građevinski materijal, služio je i danas služi za realizaciju čovekovih graditeljskih ostvarenja, koja su odražavala vreme u kome nastaju, klimatske uslove, raspoloživu tehniku, nivo obrazovanja čoveka, njegov intelektualni, socijalni i religiozni status...

Opširnije...