Aktivnosti

Pročitajte vesti o najnovijim aktivnostima naše kompanije.

Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu  predstavljena je automonografija dr arh. Vojislava Kujundžića, profesora univerziteta u penziji, pod naslovom “DRVENE KONSTRUKCIJE U MOJOJ ARHITEKTONSKOJ PRAKSI”. Pred velikim brojem gostiju promociju ove knjige je otvorio dekan Arhitektonskog fakulteta prof. dr Vladan Đokić, dipl. inž.arh.  Dekan i uvaženi profesori sa Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta dr Milorad Ristić, dr Boško Stevanović, dr Milan Glišić i dr Žikica Tekić, poznavaoci rada i dela prof. Kujundžića, govorili su o ovom autorovom delu  iz oblasri arhitektonskog inženjerstva i o  autoru, njegovom naučno - nastavnom i pedagoškom radu, njegovom stručnom radu na afirmaciji primene savremenih sistema drvenih  konstrukcija. Direktor LKV Centra, Jovan Kujundžić, dipl. inž. arh, predstavio je kompaniju koja je nosilac razvoja drvenih konstrukcija u Srbiji i okruženju i iskazao spremnost da sa svojom ekipom mladih arhitekata i inženjera nastavi  sa intenzivnim radom na razvoju i unapređenju primene drveta u graditeljstvu.

Pozivamo vas na promociju automonografije Prof. dr arh. Vojislava Kujundžića "Drvene konstrukcije u mojoj arhitektonskoj praksi" koja će se održati u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta u Beogradu 23. decembra 2014. sa početkom 18 časova.

Pozivnica S

Sa dolaskom vrelih sunčanih dana potrebno je omogućiti gostima restorana i kafića da nesmetano uživaju u hladovini i privatnosti koju pruža LKV Senka zaklon od sunca. 

Novi proizvodni program u LKV CENTRU, vrste tipskih drvenih saksija za cveće - žardinjera izrađenih od sibirskog ariša, smreke ili jele koje su prefarbane najkvalitetnijim premazima sa kojima možemo da garantujemo dugotrajnost.

Postavljanje dekinga u Novom Sadu.

promocije 02Predstavljamo Vam novi proizvod na našem tržištu koji može pomoći u prezentaciji Vaše kompanije i njenom atraktivnijem predstavljanju potrošačima.

 

Nudimo Vam jedinstvenu konstrukciju od drveta i PVC membrane koja može biti brendirana logoom Vaše kompanije.

Promocije: Paviljon Šumarskog fakulteta - pOKRENI SE paviljon

01 plakat"pOKRENI SE paviljon" je rezultat radionice koja je okupila studente osnovnih akademskih studija Usmerenja za projektovanje nameštaja i enterijera i studente master modula Oblikovanje proizvoda od drveta na Šumarskom fakultetu u Beogradu.

slika 01Za potrebe Somborskog pozorišta koje je dramatizovalo roman Gorana Petrovića "Opsada crkve Svetog Spasa", arhitekta Marija Kalabić osmislila je specifičnu scenografiju koja je nagrađena Sterijinom nagradom i nagradom ULUPUDV na Sterijinom pozorju 2002. godine u Novom Sadu.

slika 01Festival moderne muzike koji pretenduje da preraste u manifestaciju koja će se održavati svake godine iziskivao je zanimljive urbane forme. Sam lokalitet - tunel u Rosama, Crna Gora već je atrakcija sama po sebi.

slika 01Na samom početku, pri prvom susretu sa problemom bilo je potrebno izabrati materijal od koga ce kupola planetarijuma biti napravljena i koji će omogućiti ispunjenje svih eksploatacionih parametara, i to...

slika 03 Izvodi iz štampe u vezi sa aktivnostima naše kompanije.

slika 01 shorterIntervju sa dr. arh. Vojislavom Kujundžićem, autorom LKV sistema.

01 plakatSalon arhitekture je prestižna izložba najznačajnijih radova iz oblasti arhitekture i urbanizma rađenih u toku jedne godine.
Na izložbi se prezentuju radovi koji su izrađeni u predhodnoj godini i svojim kvalitetom zaslužuju da se nađu na ovakvoj manifestaciji. Dela su iz domena arhitekture, urbanizma, enterijera, kao i publikacije i studentski radovi.

O nama

    LKV CENTAR iz Beograda je specijalizovana kompanija za projektovanje, proizvodnju i montažu drvenih konstrukcija.

    Sistem projektovanja u drvetu je osmišljen putem Lakih Krovnih Vezača. To je industrijalizovani sistem za prefabrikovanu gradnju drvenih krovnih struktura po strogo kontrolisanoj i zaštićenoj tehnologiji. Zasnovan je na upotrebi specijalnog spojnog sredstva – metalnog LKV-C konektera. Primenjuju se pri gradnji krovova objekata u izgradnji i u nadgradnji objekata sa dotrajalim krovnim pokrivačem, pri pretvaranju ravnih krovova u kose krovove, kod javnih i stambenih objekata, industrijskih, poslovnih i proizvodnih objekata, magacina, sportskih objekata...

Opširnije...

Naša misija

    Davno, u doba kada je najstariji čovekov predak napustio pećinu kao svoje prirodno sklonište i sačinio prvu strehu od granja i lišća, započinje jedan dugi proces koji nikada neće biti okončan – veština gradnje čovekovog krova nad glavom.

   Krov istinski predstavlja prvu konstrukciju koju je čovek osmislio i izveo.

   Drvo, taj ponekad zaboravljen, ali nikada napušten građevinski materijal, služio je i danas služi za realizaciju čovekovih graditeljskih ostvarenja, koja su odražavala vreme u kome nastaju, klimatske uslove, raspoloživu tehniku, nivo obrazovanja čoveka, njegov intelektualni, socijalni i religiozni status...

Opširnije...